Založ si blog

Tak sa pýtam. .. .

Môj prvý blog…. Nikdy som si nemyslel, že ma niečo, alebo niekto, dokáže vyprovokovať k tomu, aby som takto verejne písal o tom, čo si myslím. Nevyprovokovali ma ani komunisti,  ani vépéenkári, Mečiar, Kováč….ani žiadna garnitúra nasledujúca po nich a končiaca Ficom. Vždy som si myslel, že nemá zmysel miešať sa do remesla niekomu, kto sa do toho lepšie vyzná, má na to lepšie predpoklady a vždy stojí na strane práva a utláčaných…áno,  hovorím o novinároch, o takzvanej siedmej veľmoci, o tých spravodlivých, investigatívnych a nepodplatiteľných hrdinov. Tak som si to myslel, no žiaľ, prinútili ma ozvať sa. Viem, že ako hovorí arabské príslovie….psí hlas do neba nejde….ale možno si aj toto moje vyjadrenie niekto prečíta a už aj to, ak s ním bude súhlasiť aspoň jeden človek, bude môj úspech.

Tak teda….vy nepodplatiteľní, investigatívni hrdinovia, chcem sa pýtať. Pýtať sa takto, pretože inak to nejde. Mailovú adresu na nejakého konkrétneho novinára nikde nezoženiete (teda aspoň ja, neviem, či som tak počítačovo nezdatný) v redakcii internetových médií čo majú patent na rozum (konkrétne Topky, Čas, Aktuality, Sme) odpovedia len na to, na čo chcú a zapojiť sa do diskusií pod článkami v týchto médiách je pre normálneho človeka takmer nemožné. Prečo nemožné, to vie asi každý, kto sa o to pokúsil. Ak nemáte účet na AZet-e alebo FCB, tak nepochodíte…a preto, aby som sa mohol dostať medzi to kvantum šialencov čo tam píšu mi zakladanie účtu na takých pochybných weboch plných pubertiakov a úchylov ako je Azet ozaj nestojí. FCB považujem za plytvanie časom a odvádzanie ľudí od reality…takže tiež ďakujem.

Konkrétne…..chcem sa opýtať pána investigatívneho novinára Ivana Megu, chcem sa opýtať redakcie (možno priamo šéfredaktora) investigatívneho časopisu Plus sedem dní….a tiež aj ostatných mozgy vymývajúcich webov (aby nedošlo k omylu…Aktuality, Topky, Čas, Sme) prečo sa nepýtajú nevyšetrujú, nezisťujú a ani slovkom sa nezmienia o jednej, myslím dosť závažnej veci. Tesne …na druhý deň po objavení vraždy novinára Kuciaka a jeho partnerky investigatívny novinár Ivan Mego so slzami v očiach vo všetkých správach a potom aj diskusii na TA3 oznamoval ako on posunul Kuciakovi takmer vypracovaný článok (informáciu) o talianskej mafii, ktorú mal pripravenú na uverejnenie, len mu ju v investigatívnom časopise Plus sedem dní „zhora stopli“ Áno…presne tak to povedal….zhora stopli. Zhora stopli a následne s ním zrušili spoluprácu. Páni novinári….to si nikto z vás nevšimol? Čo to preložené do jazyka normálnych ľudí znamená „zhora stopli“ ? Mne keď zhora stopnú prémie, tak viem prečo….dostanem k tomu aj nejaké vyjadrenie, keď so mnou zamestnávateľ zruší spoluprácu (po našom dostanem výpoveď) tak viem prečo….vám pán investigatívny novinár Ivan Mego to nikto nepovedal? Ak nie, tak prečo ste sa na to neopýtal, ak áno, tak prečo ste priamo na tej téátrojke nevysvetlil, čo sa skrýva za tým tajomným „zhora stopli“ ? Páni novinári z ostatných ….nechcem sa opakovať, ale musím….mozgy vymývajúcich médií….vy ste si to tiež nevšimli? Určite všimli…vy si všimnete iné oveľa menej podstatné veci, len reagovať na to nechcete, alebo čo je ešte horšie, asi nemôžete. Asi by vám to tiež „zhora stopli“ a následne s vami zrušili spoluprácu.  Kto je ten hore, čo má takú moc, aby zastavil, alebo patrične usmernil tú nepodplatiteľnú a nezávislú siedmu veľmoc?

Odpovedi sa asi ťažko dočkám…aspoň nie od vás, hrdinovia. Skúsim si preto odpovedať sám. Čo zabránilo Pluske vydať ten článok, ktorým….a to s vylúčením všetkých konšpirácií…mohli zachrániť život chudákovi Kuciakovi? Napadajú mi dve veci…..buď strach alebo peniaze. Buď sa báli niekoho kto je tam hore….čo však investigatívni novinári strach nemávajú, alebo finančná motivácia bola oveľa silnejšia. Ak sa báli….koho sa báli? Smeru ťažko….o tom písali často a bez zábran, takže táto možnosť padá. Koho iného? Napadajú ma veci, o ktorých sa bojím aj rozmýšlať. Kto môže mať takú silu, že dokáže ovládať aj nebojácnych hrdinov? Sú za tým peniaze? Kto ich má toľko, že vami s nimi pohne, že dokážete použiť najhrubšiu cenzúru a ešte k tomu vykopnúť toho čo to napísal…..a samozrejme aj zalepiť mu nimi ústa aby o tom nehovoril? Ak sú za tým peniaze, tak sa nehnevajte, ale potom si to pomenovanie, ktoré na vás použil Fico, plne zaslúžite.

Napadá ma ešte jedna vec…..kombinácia oboch predchádzajúcich možností….moc a strach spolu s peniazmi….ale to už zachádzam do konšpirácií, ktoré použil premiér a za ktoré ste ho zosmiešnili pred celým svetom.

Psí hlas do neba nejde….ale snáď sa dočkám z vašej strany nejakej odpovede. Pán Mego….skúste…

Rozprávka o Igorovi ktorý všetkých zavrel.

13.11.2020

Kde bolo, tam bolo, za siedmimi horami a siedmimi morami, tam kde sa vody sypala a piesok sa lial, bolo jedno malé, bezvýznamné stredoeurópske kniežatstvo. V tomto kniežatstve došlo pred pár dňami k radikálnej zmene. Staré knieža bolo z vôle ľudu zvrhnuté a na jeho miesto nastúpilo knieža nové, korupciou nepoškvrnené, knieža ktoré vedelo najlepšie ťahať poddaným [...]

Rozprávka o zlatej rybke (nie iba pre deti)

24.02.2020

Podobnosť s inými ľuďmi, vecami a udalosťami je čisto náhodná. Kde bolo, tam bolo, za siedmymi horami, niekoľkými vodami žil jeden dobrý anjel Andrew Kaski. Žil by tam, lopotil by od svitu do mrku, keby sa mu neprihodila jedna zvláštna príhoda. Raz podvečer, ako tak sedel na brehu riečky Podrap pretekajúcej jeho regionálnym kráľovstvom, pozeral do vody a lámal si hlavu [...]

Takí obyčajní seniori. .. .. postreh z inaugurácie.

18.06.2019

Je pár dní po inaugurácii prezidentky SR Čaputovej. Médiá ešte neustali v tom obdivuhodnom nadbiehaní a vychvaľovaní, odborníci na modeling sa predbiehajú v tom, kto v jej šatách uvidí väčšiu symboliku, protokolisti kritizujú všetkých a všetko, okrem našich (teda teraz už ich) ľudí. Chudák Danko uviedol Slovensko do neuveriteľného sedemminútového stavu bezvládia [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 30518x
Priemerná čítanosť článkov: 3391x

Autor blogu

Kategórie